SkyDiveDeep

Lever På Hoppet

Blå rapport- Utelandning

Enligt Bestämmelser…

Svensk Fallskärms- verksamhet, så skrivs en blå lapp vid avvikelser, som inte genererat skada.

Saber 1 190.

Heter kalotten som jag hoppar med i en Mirage rigg, vet jag nu. En kalott, känd för att öppna hårt. Dagens första hopp, solo från höjd och spottar med erfaren kille och går först.

Dålig fantasi och planering gav ett fritt fall där jag prövade lite arm- o ben justeringar, men drar och blir överraskad. Ett herre jessus öppnande!

Inte varit med om något så våldsamt, då jag med ett ryck sprattla till så det knakade och huvudet flög bakåt och jag möttes av slidern som kom ner som ett skollat troll, vissla till och så hade jag den framför ansiktet.

Rycket slängde huvudet bakåt o blicken upp, så jag tänkte att jag ska vända upp mot vinden, men, Äh! Fixar slidern när jag ändå håller på liksom.

Jag vänder upp… men det är redan för sent,

Och tar sen togglarna och noterar att jag kommer väldigt lite framåt, om nåt. Strax under 400m är beslutet taget, att jag försöker inte flyga över skogsbrynet, utan vänder upp och landar på en åkeräng, odramatiskt i riktning såsom det var tänkt på fältet.

Inser efter landning att jag hade kunnat landat mot vinden helt, men av vana följde landningsvarvet och landade därefter.

X= utelandning, flög där den lilla vägen går igenom skogsdungen, mot stora vägen, men vid 400 m var det inte rimligt att chansa på att komma över, så jag landade på ängen.

Något jag tar med mig från detta är att jag inte var så fokuserad för dagen. Detta känns som ett exempel på just detta. Det var lite halvhjärtat och bekvämt, istället för att verkligen förbereda och göra något av hoppet.

Klart jag inte behöver vara taggad till tusen på varenda hopp. Men, än så länge, fokus! Avverka inte hopp, utför dom, får bli sensmoralen..

Hann ett hopp till, vilket var skönt, det blev en bättre eftersmak på dagen att utvecklingsförloppet i andra var snällt, tror jag packat galet inför första, då det var sen sist.

Leave a Reply

Your email address will not be published.