SkyDiveDeep

Lever På Hoppet

SFU 5/ AFF block 2

skydiving, skydive, fallskärm, lär dig hoppa fallskärm

Ena dagen avlöstes så av nästa…

Och det har kommit till hopp nummer 5 av 15, som krävs för A licens. Jag var på plats enligt överenskommelse med Peter och hade vilat natten och jag samlade på mig det jag behövde i form av fallskärm, hjälm och höjdmätare.

Egna goggles och handskar, men overallen var till låns. Fotledsskydden togs på och därefter började jag studera hoppet. Slog på cypressen med instruktör och visiterade skärmen, piloten packad, pinkoll, pinkoll reserv, tre ringar och loop genom öljett i bärrem, genom öljett på hardhouse och runt cut vajer. Rsl satt fast och handtagen till cut och reserv var på plats. Kniven satt också på plats. Bröstremmen ok, likaså benremmar. Riggen såg och kändes färdig för hoppning, då det också var min sista uppgift dagen innan, att packa och få den signerad.


Hoppet briefades…

Och vid tjugo minuters kollen togs utrustningen på och visitation vid grinden, och hoppet beskrevs åter och åter igen på 2000m höjd. Det är en upplupen stämning och det är leenden och skratt runt mig.

Känns härligt att va omgiven av god stämning, även då jag vid det här laget redan berättat att jag är så torr i munnen varje gång att läpparna klistrar på tänderna. Nervositet som tar sig uttryck och det är skönt och enkelt att erkänna det för sig själv, då det inte ligger prestige i det.

Exit utförs utan greppat tag av instruktören, så det är första solouthoppet, även då Peter är precis efter och möter upp. Det vart ett bra uthopp, även då jag förlorade heading på planet, så stabilisera jag mig snabbt och såg Peter, som blev heading och det var också mitt första moment efter höjdkoll.

Jag åkte mot honom och framför fick jag klartecken för 360* graders sväng, vilket gick bra, och det var höjdkoll och klartecken mellan varje varv, som gick åt varsitt håll, och vid två tusen nicka eller skaka jag på huvudet för att bryta, och Peter gled in vid sidan och höll mig när jag drog, så att jag ryktes ur händerna på honom i princip, när skärmen blommade ut.

Skärmflygning och landningsvarv var jag noga med att sköta enligt mitt allra bästa och verkligen ha en rak uppsläppt final innan flär, och det blev en mjuk och fin stående landning.

Hoppet och alla moment…

Är aldrig några potentiella skolboksexempel, så även då jag tycker att det funkat och som i detta fall, då jag fick beröm för ett mycket bra hopp och svängar samt klockrent landningsvarv, så ska det sägas, att jag känner mig aldrig annat än som en fågelskrämma som råkar ha lite flax då han träffar rätt.

Nja, eller, i alla fall, upplever nog när jag ändå känner att jag åstadkommer något att det är hanterbart och det är gott nog. För jag är säker på att jag har med mig lärdomar hela tiden, då varje nytt moment aldrig prövats förr, och därför ger mig referenser som jag har användning av nästa gång.

Leave a Reply

Your email address will not be published.