Intressant? Följ gärna bloggen!

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Följ Gärna!

Nyköpings Fallskärmsklubb

Lever På Hoppet

NYFK – Tankar om vidden med blog, webbsida och tema hoppning.

August 13, 2019.Pasi Orha.0 Likes.0 Comments

Spontant så tycker jag att det blir bra jävla rörigt att försöka förstå hur det ska gå till att väva in o få en röd tråd, eller se till att det går att välja delar och synliggöra logiken i det här, liksom Tarantino style. Inte helt kronologiskt, men smutt ändå.

Så, vill få med hashtaggs, vill ha en översiktsbild, vill att associationerna och referenser ska studsa på olika djup och fästa länkar, som leder vidare i rätt riktning. Jag har ägnat lite åt min A licens, som kärnan i detta. Det finns en tid innan och en efter. Börjat berätta lite om det och om utbildningen. Ser själv att jag hade bara bestämt mig för att hoppa.

Det fanns inga tankar på vad det skulle innebära. Så, när jag började ta in teorin och smälte intrycken så har så mycket annat börjat spela in. Hur är gemenskapen, hoppar man hemma eller utomlands. Hur ofta, vad kostar det, hur mycket tid kan det krävas. Vad ingår i fallskärmshoppningen, vad gör man när den första tidens sensation lagt sig. Äger man sin utrustning, vad skiljer den åt, hur ser det ut inom den världen. Vill jag ens göra ett åtagande i mitt redan ganska fulla schema. Vad ger det mig i längden. ?

Frågor som jag tänker att den här idén om att skriva skulle kunna ha gjorts av nån innan mig, som jag enkelt gått in och läst, och fått en stärkt anknytning till det hela. Hann att hoppa två gånger innan jag sen hade tre veckors jobb och där enda ledigheten sammanföll med midsommarhelgen. Då var det hoppning söderöver och inte här. Men, jag har haft semester i Juli och kunnat ägna mig åt att slutföra utbildningen och samtidigt märkt att det har verkligen bearbetats och processer startats och vartefter försöker jag utveckla en ärlig relation till detta.

Det vill jag också göra med eftertanke och lyssnar inåt på känslor och responser. Klart jag kan släppa taget och köra så länge det är roligt, men jag har ett liv, ett liv fyllt till den bredd, att om jag tänker lägga till något som jag inte riktigt är klar över, så lär ambivalens och halvhjärtade insatser prägla det i odefinierbart hållna premisser, tror jag.

Så jag skriver, tänker än mer, men försöker sätta lite ord på, samt processa den intensiva period som satt mig här, i knät på er, funderandes på.., vilken roll kan jag tänka mig att fallskärmshoppningen bör få ha i min tillvaro. Det växer, mina damer och herrar, det tar mer och mer plats som något jag kan se mig själv aldrig ha tänkt på att det skulle bli. Återstår att se!

Vore ju kul om min obefintliga IT kompetens visar sig följa utvecklingen på en hobby jag just börjat med. Att detta blir min fallskärmsjournal, också att det är något jag skriver om, för det är ovanligare, än alla filmer och klipp som görs i olika syften kring hoppningen.

Add comment

Sky Dive Deep Pasi Orha . All Rights Reserved 2019 - Sky Dive Deep . Created by biaandersson.se