Intressant? Följ gärna bloggen!

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Följ Gärna!

Nyköpings Fallskärmsklubb

Lever På Hoppet

Således är följande hopp nummer fem i ordningen om även tandemhoppet räknas in. Inför detta hopp så får jag bekanta mig med AFF instruktör 5 i ordningen. Det är en man som är hemmahörande i Göteborg, och medlem i den klubben jag hoppade för, då jag gjorde mina två automathopp för 25 år sedan.

Nuförtiden hade de flyttat till Vårgårda, förr höll de till på Säve, har jag för mig. I alla fall, dagen innan var mitt första hopp på tre veckor och det var omhopp på SFU 2, så tanken är att jag idag ska börja med det tredje hoppet i det första blocket, 1-3 = grunderna

Tanken inför detta hopp blir då att bekanta mig med instruktören, och gå igenom hoppjournalen( logg) och beskriva hur det ser ut såhär långt.

Sedan går vi igenom kommande hopp och det handlar om att vara stabil, hålla heading( mål i sikte att se mot), höjdkoll, dummydrag och det nya är ”heelkicks”, sen vinka svanka ta dra, på rätt höjd (1500) , 1200m ungefär under skärm. Sen kalottkontroll, kompiskoll och höjd samt orientering, landningsvarv, rak final och flära vid landning.

Skydiving, fallskärmshoppning, hoppa fallskärm, skydive

Det som händer är följande. Jag känner mig lite stressad av att jag kom ut när hoppningen börjat och det visar sig vara bara jag som är elev, och instruktören på plats har kommit för vår skull. Med den tre veckor långa tiden som varit mellan teori och praktik, så fick jag tänka dubbelt så hårt på var detalj, kändes det som.

På planet, visitation och när vi närmar oss höjd så går vi igenom hoppet, för att sen vara uppslukad av påslaget och dörren som rullas upp, då gröna lamporna lyser. Jag är mycket mån om att behålla lugnet och gör mig redo och ready, set, go,


Ögonblickligen

slår påslaget i planet om i samma stund som flygplanet lämnas. medvetandet är under hög påfrestning, och det är känslor som upplevs och handlingar att utföra, och händelsen som sker.

Jag får ok på observationscirkel, kolla instruktör och höjd, utför ett dummydrag, höjd, heelkicks, och håller heading medans vi faller, ser när vi går under tretusen , 2500, mot 2100 och när jag sen kollar höjd så är hon på 1300 m, jag drar skärmen, men Peter hinner före.

Hamnar under skärm, förbryllad, lite puls och tittar på höjdmätaren och gör det igen. Vad var det som hände, helt plötsligt hade mätaren stått på 1300 m, vilket är ett par hundra meter under draghöjd. Lite disträ då jag flyger mot landningen och till slut förstår vad som hänt. Kardborre bandet på höjdmätaren var för lång och hade inte fäst mot slutet.

Den låg precis så att den kunde fladdra framför mätaren och när den gjorde det visade mätaren omkring två tusen meter, varpå den riktiga visaren måste ha smugit sig förbi och ner till 1300.Det var den enda förklaring jag såg, då jag tittade och registrerade höjd medvetet. Jag skämdes när jag landade, det var så pinsamt och jag har precis dagen innan gjort omhoppet på ett icke godkänt hopp, och nu direkt i nästa, underkänd.

Peter tog det med ett leende och förstod att jag förstod att höjden missar man inte, och han hade varit lika lugn genom hela förberedandet och stressade mig inte alls, tvärtom, och så även nu. Samlade mig och packade tillsammans och började förbereda mig för omhopp

Add comment

Sky Dive Deep Pasi Orha . All Rights Reserved 2019 - Sky Dive Deep . Created by biaandersson.se