SkyDiveDeep

Lever På Hoppet

Sunday is Funday​, skydivedeep

skydiving, skydive, fallskärm, fallskärmshoppning

Fredagen var vädret inte hoppvänligt. Lördag, då tog jag med min son på 5 år, och systers yngsta pojk, 10 år. Tänkte försöka bekanta dom lite med klubben och allt som sker när det är hoppning.

skydiving, skydive, fallskärm, fallskärmshopp, fallskärmshoppning
Chill

Vi var där under ett par timmar och kom precis när en lift skulle upp, och planet stod redo. Efter lite studsmatta, gungor och mjukglass, och flera vändor med hoppare, så gav vi oss vidare. Vilket medförde att hoppningen uteblev bför dagen.

Söndagsmorgonen

Men dagen efter klev vi upp tidigt och barnen skjutsades hem, efter vår natt hos min mamma, men också mormor och farmor kan hon titulera sig.

Söndagen fortsätter på fallskärmsklubben i Nyköping, och hoppningen pågår då jag kommer från ett molntäcke i Oxelösund, som täcker hela himlen, till ett solklart, blått, bara 14 km inåt landet.

HL- hoppledaren styr med tandem och nöjeshoppare

skydiving, playground, dropezone.com, fallskärmshoppning, hoppning,

Varmt och somrigt, och det är ändå inte fler som kommit för att hoppa än att det är i princip fritt fram att haka på. Såjag plockar fram en skärm, kollar packlistan på väggen och konstaterar att det är jag som hoppat senast med den.

Lånar även hjälm, och har övrigt själv, då jag väljer att hoppa i stretchjeans o t- shirt, men har tights under. Allt känns så bra, hälsar på människor vartefter jag möter dom, kikar på en swoop landning under tiden jag tar på mig.

https://www.instagram.com/p/By8xxqNDPTE/?igshid=lfesene09irp

Så sakteliga…

Jag funderar på hur jag avser att utföra hoppet. Köttbullen ur planet har jag aldrig gjort, stå ihopkurad och falla bakåt och snurra. Ska nog träna stabilitet och kanske göra nån bakåtvolt efter jag funnit stabil fallställning. Samtidigt är jag velig, och försöker bestämma mig…

25:e och sista söndagen…

October 2021
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Jag ska i alla fall använda de fem styrverktygen under kalott. Främre- bakre bärremmar, togglarna, kroppen och se vad jag kan åstadkomma, då jag inte förut haft alla fem i åtanke samtidigt. Leta efter punkten som inte rör sig och försöker planera och landa med lite precision.

När jag spottar och väl bestämmer mig för att hoppa…

Spotting ur CessnaT207A

så tar jag tag i relingen på planet och ställer mig på utsidan och hänger så utanpå planet för första gången. Sen hoppar jag, blir stabil och väljer heading och voltar bakåt och reflekterar över känslan och när jag åter är stabil, efter lite tumult, så gör jag om det.

Och jag tänker att jag nog nu har en aning om hur jag ska göra om jag bara vill göra en enkel och kontrollerad volt, då dessa slog över. Helt okej, hade inte volten som mål.., drog skärmen och hängde i främre bärremmar, prövade olika varianter med remmar och sökte punkten som inte rör sig.

Punkten som inte rör sig….

Om jag ser på mina fötter så försvinner marken bakåt under mig. Lyfter jag blicken mot slutet av horisonten och sjunker, så försvinner det jag ser bort från mig.

Där emellan letar jag efter en punkt som står still. Där landar jag om jag fortsätter, sägs det. Det var svårt, men försökte vidare under landning och landar bra, inte längre bort, utan bland andra, kring flaggan.

Odd man out, speedstar.

Odd man out, siste man in blir nästa bas för stjärnans formation

Sex hoppare ska ut ur planet ogreppat men i snabb följd. De ska försöka greppa en person och göra en stjärna i fritt fall. Den som är kvar sist, får bli nästa mål. Alla försöker komma intill och greppa likadant. Vi hann inte så långt, men roligt var det.

Sista hoppet för dagen så är vi två, greppar efter exit, sen jagar jag

Freefall skydivefly

Det är mycket känslor och tankar, det är uppfyllande och spännande. Det var också roligt med tjejerna, som var på besök från Stockholmsklubben. De hade både hoppat och haft paus och hoppat i många år. Coola i mina ögon förstås .😏😉🤷‍♂️

Men det är de alla, tjejer som killar, coola, om inte annat så är nog piff o puff mina idoler, som sminkar sig med glitter för att fira nåt udda hoppnummer som de trollar till nåt väl värt att uppmärksamma. Ses sjunga allsång i packlokalen, eller sova när alla andra gått upp, o tvärtom.🐠🦉🐗🦉🦉

Tankat, tvättat och låst in planet, tackat piloten och hemma nu och skriver om dagen..

Leave a Reply

Your email address will not be published.