Intressant? Följ gärna bloggen!

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Följ Gärna!

Nyköpings Fallskärmsklubb

Lever På Hoppet

FallskärmsförbundetsMedlemsmagasin nummer 3.

Min första tidning kom med posten häromdagen. Det är trevligt, tycker jag. Jag har mitt lilla plastkort med licensnummer och där det står att jag är medlem i fallskärmsförbundet och även licensgrad. Nu kom alltså också min första tidning.

Något slog mig på morgonkvisten…

Något slår mig såhär på morgonkvisten. Att det är en tidning där nyckelpersoner såsom ordföranden, Peo Humla, har en egen kolumn. Ledaren skrivs av kanslisten Penny Robertson-Pearce, som också är Redaktör för tidningen. Petter Alfsson-Thoor, avgående Riksinstruktör, har i alla fall en helsida för sin del.

Ur säkerhetskommiten träder nästa fram

Ur säkerhetskommiten träder Åsa Helenius in som vikarierande RI, och kommenterar incidenter som tas upp. Det är klart att detta är ett fint engagemang. Krävs säkert lite extra att arbeta inom ett litet förbund, på centrala poster. Det är säkert också lätt att bli måltavla för missnöje, för risken finns väl att det blir personligt hela vägen.

Alla medlemmar vet att dessa personer är nära sammanbundna. Tillhörande en kärna av personer som berör de flesta angelägenheter inom Fallskärmshoppning.

skydiving, skydive, fallskärm, fallskärmshoppning

Delegerat ansvar av Transportstyrelsen, för tillsynen av sporthoppningen med fallskärm. Förbundet är en del av totalförsvaret med sin roll som frivilligorganisation. Medlemmar i flygsportsförbundet och Riksidrottsförbundet.

Sammanställer vi vad som rör sig inom ramarna av detta. Då har vi att göra med allt ifrån gränslandet rymdfarkoster till världskrig. Vi rör oss inom idrottens värld. Där allt ifrån Olympiska spel till omfattande skandaler med pengar, mutor, fusk, men också ära, berömmelse och fantastiska arrangemang finns.

Det är möjligt att slå ifrån sig det.

Men det är också en chans att begrunda vad som är en framtid av möjligheter och visioner. Någon som deltagit på något OS på sistone?

Kan alltid spekulera och sprida rykten…

Sen går det alltid att spekulera och börja sprida rykten. Har hört att Petter, RI, ska sluta, och ingen efterträdare har utsetts.

Tänk att Petter, som synts och hörts en del på sistone , inte skulle ha tänkt på en efterträdare. Att inte styrelsen skulle funderat på alternativ! Osannolikt, eller hur?

Nyheter, tidningar och incidenter..

Åsa fick ta hand om incidenter i tidningen. Vad jag förstår är det en av de populäraste inslagen var gång. Hon jobbar i säkerhetskommiten, känner övriga väl och agerar ställföreträdande. Självklart tänker vi inte fråga henne, eller?

Men medlemmarna då? Vad tycker dom? Om vi marknadsför henne genom attraktion, iställrt för marknadsföring. Låter medlemmarna vänja sig vid henne, om det inte redan gjort det. Kan bli svårt att komma dragandes med nån lokal profil, som inte hunnit vinna mandat runtom landet.

Detta är säkert en fråga om anställning, vad vet jag. Det är inget val. Fast sitter inte styrelsen på valda platser och med medlemmarnas granskande ögon på sig?

Jag gissar på att Åsa är en av kandidaterna. Hennes namn läste jag nyss för första gången. Hon har alltså redan vunnit mitt erkännande, delvis för att jag fått ett gott intryck av styrelsen.

Enkelt! Så illa och lätt kan det ta fart, rykten och spekulationer. Jag har mött ett uttryck inom hoppningen som jag tycker mycket om. Något friskt, sunt, ett hälsotecken! En tillåtande atmosfär, som trots omfattande regelverk och säkerhetstänkande kan leva med stor frihet.

NO Blame! Kulturen. Suverän, tycker jag den låter som.

Vet inte dess ursprung eller hur den kommit till, men hör på namnet vad den kan tänkas innefatta. Jag minns att Japanerna sa en gång att de letar inte efter syndabockar, de letar efter lösningar på problemet.

Känner dom inte, men har introducerats till en värld av fallskärmshoppning, och det jag hittills erfarit är gott, så gott tycker jag om styrelsen. Förtroende och stöd får de också, då jag har det som grundinställning. De får förvalta det kapitalet, såsom jag får ta hand om mitt.

Tidningen belyser för övrigt också det som väntas

Det står att läsa om tävlingar som varit och det är också berättelser om familjer som hoppar fallskärm. Det finns någon profil som beskrivs och själv får svara och tala om sina grejer.

Boogies och events som pågått sammanfattas

svensk fallskärmssport

Det är nog ett ganska vanligt nummer som presenterar olika vinklar på fallskärmslivet. Populärast har jag för mig någon sagt är ett stående tema där incidenter som nyligen skett kommenteras ur olika ögon. Den egna berättelsen, nåt vittnesmål, chefsinstruktören och sen vice riksinstruktören mfl. Kalendern är också en stående punkt som tar upp viktiga datum mm.

Uffes hoppshop on top

Lite reklam från några tillverkare av skärmar, men Uffes är uppenbart stället man vänder sig till, det är vad jag förstår av reklamen, men också hört.

Det är ändå med en ton av sorg som detta nummer kommit ut. Ligger en slöja av saknad, beklaganden och delaktighet i dess form. Tidningen som tryckts, förmedlar en viss stolthet över att tillhöra svensk fallskärmskultur. Det intrycket får jag. Känns även rimligt vid eftertanke.

sorgeprocessen har sin gång, men det är en process som hanterats väl och hjälpt många att känna att de kan gå vidare, tror jag

Kärlek kärlek och åter kärlek för alla som gör det, tycks älska det

Add comment

Sky Dive Deep Pasi Orha . All Rights Reserved 2019 - Sky Dive Deep . Created by biaandersson.se